måndag 4 februari 2013

Här kommer ett inlägg om hår.
Bild från någon random som Cati rebloggade på tumblr.
Hade fått nya Styleby när jag kom hem från Skåne igår. Fick en smärre hårkris när jag dels ägnat en timme på tåget åt att reda ut alla tovor och sen såg alla bilder och texter om hur fint det är att ha page till början på halsen eller ned till nyckelbenen. Funderade på att ringa över Cati och be henne att bara klippa av allting rakt vid halsen.

Jag vet inte. Hår är så svårt.
Jag är så ovan vid att ha "bra" hår så det är lätt att man fastnar i föreställningen om att det inte är rätt än. Att man måste göra något mer. Man blir lite fartblind helt enkelt. Egentligen har jag aldrig varit så nöjd med mitt hår som jag är nu. Möjligen i somras/höstas när jag hade dipdye också, men det är helt enkelt inte rätt på vintern.


Nu till sommaren funderar jag på att göra en dipdye igen, fast en längre. (Den jag hade förra året var väl 7-10 cm) Sen lär jag ju behöva klippa av det ändå till hösten eftersom att blekning=mord.
Eller så ska man dra i lite ljusa slingor i det och lite mer röd färg. Jag är konstant orolig för att ha livlöst hår. Om jag hade helrosa hår skulle jag säkert panikfärga det varje gång jag duschade.

Sen är det svårt när man glömmer att man helt enkelt inte kan ha vissa frisyrer, som man ju självklart vill ha. Typ lugg. Vilket helvete det är. De flesta frisyrer är ett helvete egentligen. Kanske därför jag går 90% av tiden i knut. Då är det skönt att det är så långt.

Kanske klipper det rakt ändå... Cati?

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du borde ha som tjejen på bilden, fast med Vanille-färg! Har samma problem som du när det gäller frisyr, ser något snyggt och bah ååh det där vill jag ha, sen tänker jag att jag gillar det jag har nu och vill inte klippa/färga, sen ba..men om jag... :( du får köra på peruker, men det orkar man ju inte ha. Vi får kolla i lite tidningar/tumblr och sen bestämma oss för vad du ska ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det borde jag... och ja, det borde vi! :>

      Radera