onsdag 22 januari 2014

Jag tycker att det forskas alldeles för lite (alternativt den forskning som görs trycks inte upp i mitt ansikte/kommer upp på tumblr på ett tillfredsställande sätt) om alla de smaker som man känner av som är en kombination av två andra smaker. Inte bara så den väldigt typiska smaken av apelsinjuice+tandkräm, som smakar just som urtypen av äckligt. Typ om man säger att något smakar äckligt så tänker åtminstone jag på just den smaken. Nej, jag tänker på när man kombinerar två smaker och det smakar som någonting annat. Som man vet var det är. Jag har bara två exempel. Det första är att kombon tandkräm+sill=pepparrot. Inte bara då något som påminner om pepparrot utan just exakt pepparrot. Inte på ett äckligt sätt utan bara neutralt pepparrotigt. Detta hände mig under julhelgen. Exempel nummer två hände nyss, efter att jag borstat tänderna. Jag kan inte pinpointa vad det är som kombinerats med tandkrämssmaken med resultatet är iallafall ananas. Inte god ananas utan den där äckliga lite halvt surbeska smaken som har en förmåga att få gommen att börja blöda. Just det, den smaken.
Jag efterlyser fler kombinationer. Det här känns som ett fält som borde kunna utnyttjas mer. Till exempel om man är fruktansvärt sugen på säg brysselkål, så vet man att om man kombinerar två helt andra smaker så kommer resultatet att bli brysselkålssmak. Visserligen helt utan själva känslan av att äta just det, eftersom att konsistens är en väldigt viktig faktor, men ändå.

2 kommentarer:

  1. Du borde göra en doktorsavhandling på detta ämne! Jag skulle lätt läsa, även om det var över etthundra sidor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde jag fan. Synd att det nog är för sent att ändra projektarbete..

      Radera